Natuurwinkel wordt praktijk klassieke homeopathie

Natuurwinkel wordt praktijk klassieke homeopathie
Natuurwinkel wordt praktijk klassieke homeopathie

In mei 2014 opende DierenNatuurPraktijk de deuren met als doel uitgroeien tot een dierenpraktijk waar gezondheidsklachten behandeld worden op basis van klassieke homeopathie. Een natuurlijke aanpak van ziekten en klachten waarbij het welzijn van een dier altijd voorop staat.

Kleine verbouwing
Inmiddels is de winkel verbouwd naar praktijk. De nieuwe opzet geeft honden en katten de ruimte vooral zichzelf te zijn door vrij rond te kunnen lopen, snuffelen en onderzoeken. Voor katten is er een speciale hoek om te klimmen of te relaxen in de hangmat. Voor honden zijn er speeltjes en een fijne plek op het orthopedisch hondenkussen. Natuurlijk is er voor de eigenaren een comfortabele zitplaats met een kopje koffie of thee. Iedereen moet zich vooral thuis voelen in de praktijk.

Klassieke homeopathie
Klassieke homeopathie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van een dier voor zowel acute klachten zoals een insectenbeet, ongeval, oorpijn of verkoudheid en chronische klachten zoals allergieën, pijn aan het bewegingsapparaat, luchtwegaandoeningen, ontstekingen, darmklachten,  epilepsie of gedragsproblemen. Een milde maar effectieve geneeswijze voor alle diersoorten zonder extra belasting of bijwerkingen.

Werkwijze
Tijdens het eerste consult in de praktijk wordt een uitgebreide anamnese afgenomen. De lengte van het gesprek, één tot anderhalf uur, is afhankelijk van de aard van de klacht. Alle klachten en symptomen worden in kaart gebracht om tot een individueel behandelplan te komen. Een week na de start van de behandeling wordt de werking van het voorgeschreven homeopathisch middel telefonisch besproken. Indien nodig wordt een vervolgconsult gepland. Voor het intakegesprek wordt € 75,- in rekening gebracht. De kosten voor een vervolgconsult bedragen € 35,-. Homeopathische middelen zijn altijd bij de consultprijs inbegrepen.

Dank aan Fred Hofmans (FH Design) en Jeroen de Jong

Dank aan FH Design en Jeroen de Jong

Afspraak maken
Een afspraak maken kan via e-mail karinkawijnhoven@dierennatuurpraktijk.nl of door het achterlaten van een bericht (voicemail, sms of Whats App) via telefoonnummer 06 30 64 74 89. Uiteraard is het altijd mogelijk vrijblijvend informatie op te vragen voordat een afspraak gepland wordt.

Klassieke homeopathie voor dieren kan ook!

Karinka Wijnhoven

NB: In Nederland is wettelijk bepaald dat alleen de dierenarts een medische diagnose stelt. De homeopathische geneeskunst benadert ziekten en klachten vanuit een andere invalshoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.